Over btw in Chili

Leestijd 2 minuten
Vanaf 14 juli 2021 is Wix.com begonnen met het heffen van btw op onze diensten aan klanten in Chili, in overeenstemming met de Chileense belastingwet.
Als je een btw-geregistreerd bedrijf in Chili bent met een btw-nummer van de Servicio de Impuestos Internos, kom je mogelijk in aanmerking voor belastingvrijstelling.
Je kunt je btw-nummer aan je Wix-account toevoegen door je betaalgegevens bij te werken. De vrijstelling geldt vanaf de eerstvolgende betaling na die datum.

Lees meer over btw in Chili:

Betaalgegevens bijwerken

Werk je betaalgegevens in je Wix-account bij door je btw-nummer toe te voegen om je belastingvrijstelling te krijgen.

Om je betaalgegevens bij te werken:

1. Ga naar je Premiumpakketten-pagina.
  2. Klik naast het betreffende abonnement op het Meer weergeven-pictogram .
  3. Klik op Betaalmethode bijwerken.
  4. Selecteer de abonnementen die je wilt bijwerken en klik op Volgende.
  5. Klik op Details bewerken.
  1. Voer je kaartgegevens opnieuw in en voeg je btw-nummer toe aan het BTW-nummer-veld.
  2. Klik op Bijwerken

Veelgestelde vragen

Wat is het belastingidentificatienummer?
Het belastingidentificatienummer is een uniek 9-cijferig nummer in het formaat XX.XXX.XXX-X. Het identificeert een persoon of entiteit als geregistreerd voor btw (RUT- of RUN-nummer) en andere belastingdoeleinden in Chili.

Wat gebeurt er als ik geen belastingidentificatienummer heb?

Wix zal btw in rekening brengen en innen.

Hoe bepaalt Wix welke klanten Chileense btw moeten betalen?
Klanten waarvan het factuuradres zich in Chili bevindt, zijn onderworpen aan Chileense btw.