Over belasting in Canada

Leestijd 2 minuten
Vanaf juli 2021 is Wix verplicht om belasting te innen op bepaalde abonnementen, applicaties en producten op basis van dergelijke items' belastbaarheid in Canada.
Afhankelijk van je locatie ben je mogelijk onderworpen aan Goods and Services Tax (GST), Harmonized Sales Tax (HST), Provincial Sales Tax (PST), Québec Sales Tax (QST) of een combinatie van deze belastingen.
Als je een in Canada geregistreerd GST-/HST-bedrijf bent met een GST-/HST-nummer van de Canadian Revenue Agency, kom je mogelijk in aanmerking voor een belastingvrijstelling.
Je kunt je GST-/HST-nummer toevoegen aan je Wix-account door je betaalgegevens bij te werken.
Voor gebruikers in Brits Colombia is PST van toepassing, zelfs als je een GST-/HST-nummer toevoegt.

In dit artikel lees je meer over belasting in Canada:

Betaalgegevens bijwerken

Werk je betaalgegevens in je Wix-account bij door je GST-/HST-nummer toe te voegen om je belastingvrijstelling te krijgen.

Om je betaalgegevens te updaten:

1. Ga naar je Premiumpakketten-pagina.
  2. Klik naast het betreffende abonnement op het Meer weergeven-pictogram .
  3. Klik op Betaalmethode bijwerken.
  4. Selecteer de abonnementen die je wilt bijwerken en klik op Volgende.
  5. Klik op Details bewerken.
  6. Voer je kaartgegevens opnieuw in en voeg je GST/HST-nummer toe aan het GST/HST-nummer-veld.
  7. Klik op Bijwerken

Veelgestelde vragen over belasting in Canada

Wat is het fiscaal identificatienummer?
Het fiscaal identificatienummer is een uniek 9-cijferig bedrijfsnummer, een 2-letterige programma-identificatiecode en een 4-cijferig referentienummer. Het formaat is als volgt: 123456789RT0001

Wat gebeurt er als ik geen fiscaal identificatienummer heb?
Wix zal GST/HST in rekening brengen en innen.

Hoe bepaalt Wix welke klanten Canadese belasting moeten betalen?
Het belastingtarief is gebaseerd op het factuuradres. Afhankelijk van je locatie ben je mogelijk onderworpen aan Goods and Services Tax (GST), Harmonized Sales Tax (HST), Provincial Sales Tax (PST), Québec Sales Tax (QST) of een combinatie van deze belastingen.