Ontwikkel aangepaste websites

Leestijd 2 minuten
Met Wix kun je werken in een open developerplatform om de functionaliteit van Wix-websites aan te passen en geavanceerde webapplicaties te bouwen.
Werk in de Editor van Wix, voeg aangepaste functionaliteit en interacties toe met behulp van API's, gebruik je eigen tools en geniet van serverloze codering in zowel de front-end als de back-end, allemaal op een open, uitbreidbaar platform.

Developer-functies

Deze functies zorgen voor een probleemloze ontwikkeling van je website:
  • Code: Gebruik Velo by Wix om JavaScript-code toe te voegen aan een Wix-website. Werk met onze API's om aangepaste functionaliteit en interacties aan je website toe te voegen. Voeg CSS toe aan je website om het uiterlijk en de uitstraling ervan aan te passen.
    Velo biedt ook een volledig serverside runtime-systeem op basis van Node.js. Je kunt functies van de back-end naar de clientside exporteren met behulp van webmethoden. Wix levert al je bestanden voor je.
    Schrijf je code in de Wix Editor, de op VS-code gebaseerde Wix IDE, of integreer je website met GitHub en gebruik je eigen tools.
  • Databases:: De developmentomgeving van Wix omvat Wix Data, waarmee je met onze ingebouwde databaseverzamelingen kunt werken. Je kunt je ook website koppelen aan een externe database.
  • Open platform: Breid de functionaliteit van je website uit naar andere diensten. Installeer NPM-pakketten, gebruik de Fetch API om externe aanroepen te doen en de functionaliteit van je website als een API bloot te stellen met HTTP-functies. Gebruik eigen app-extensies om de bedrijfslogica van je website uit te breiden en te integreren met diensten van derden.
  • Developer-tools: Wix biedt tools waarmee je de code op je website kunt controleren, testen en bewerken. Dit omvatten logboekregistratie aan de serverzijde, integratie met Google Operations, een secrets manager, een website monitoringdashboard en getriggerde e-mails voor websitegebeurtenissen.
  • Serverless, veilig en onderhouden: Al het werk dat je doet wordt gehost op de clouddiensten van Wix. Dat betekent dat je je nooit zorgen hoeft te maken over de initiële configuratie van je server of het onderhoud op lange termijn. Wix schaalt de resources van je website automatisch naar behoefte en je profiteert van onze waterdichte beveiliging.

Aan de slag

Bezoek ons documentatieportaal voor developers om meer te lezen over het ontwikkelen van aangepaste websites.