Online programma's: Een quiz toevoegen en creëren in de Wix Owner-app

Leestijd 3 minuten
Voeg vanuit de Wix Owner-app terwijl je onderweg bent een quiz toe na elke stap in je programma('s). Je kunt elke vraag aanpassen en berichten toevoegen die verschijnen wanneer deelnemers ze goed of onjuist beantwoorden. Dit geeft je de mogelijkheid om te communiceren en relaties op te bouwen met de mensen in je programma.

Stap 1 | Voeg een nieuwe quiz toe aan je programma

Kies het relevante online programma (gepubliceerd / concept) waaraan je je quiz wilt toevoegen. Van daaruit kun je een quiz toevoegen aan elke stap vanuit het Inhoud-tabblad.

Om een nieuwe quiz aan je programma toe te voegen:

1. Ga naar je website in de Wix Owner-app.
  2. Tik onderaan op Beheren.
  3. Tik op Online programma's.
  4. Tik op Gepubliceerd of Concepten.
  5. Tik op het betreffende programma.
  6. (Als je op het Gepubliceerd-tabblad hebt getikt) Tik op het Inhoud-tabblad.
  7. Kies de relevante optie:
    • Programma met onderdelen: Tik op het relevante onderdeel en tik vervolgens op de stap waaraan je een quiz wilt toevoegen.
    • Programma met alleen stappen: Tik op de stap waaraan je een quiz wilt toevoegen.
  8. Tik naast Quiz op Toevoegen.
  9. Schakel de Quiz-schakelaar in.
Een screenshot van de quiz inschakelen.

Stap 2 | Maak quizvragen

Pas je vragen aan om te zien wat deelnemers van je programma leren. Je kunt mensen motiveren door een bericht naar keuze te plaatsen, of ze nu een vraag goed of fout hebben.

Om quizvragen te maken:

1. Tik op + Voeg een vraag toe.
  2. Voer je vraag in onder het Vraag-gedeelte.
  3. (Optioneel) Tik op het Maak deze vraag vereist-selectievakje om de vraag verplicht te maken.
  4. Pas je Antwoordopties aan:
    1. Tik op + Optie toevoegen om antwoordopties aan deze vraag toe te voegen.
    2. Voer je antwoord in.
    3. (Optioneel) Voeg een pictogram toe naast je antwoord.
    4. (Optioneel) Tik op het Maak dit het juiste antwoord-selectievakje om dit als het juiste antwoord te markeren.
    5. Tik op Opslaan.
  5. (Optioneel) Herhaal stap 4 om meer antwoordopties toe te voegen.
  6. (Optioneel) Schakel de Bericht voor fout antwoord-schakelaar in om een bericht weer te geven wanneer deelnemers de vraag verkeerd beantwoorden.
  7. (Optioneel) Schakel Bericht voor juist antwoord in om een bericht weer te geven wanneer deelnemers de vraag goed hebben.
  8. Tik op Toevoegen.
  9. Herhaal deze stappen om meer vragen toe te voegen.
Een screenshot van het 'Vragen maken'-paneel in de Wix Owner-app voor Online programma's.

Stap 3 | Bekijk een voorbeeld van de quiz en sla deze op

Nu je klaar bent met het maken van je quiz, kun je je uiteindelijke product bekijken door op Voorbeeld quiz te tikken.  Wanneer je klaar bent met het voorbeeld, tik je linksboven op X. Tik op Klaar en vervolgens op Opslaan.
Een screenshot van het Voorbeeld quiz-paneel.