Migreren van Shopify naar Wix Stores

Leestijd 5 minuten
Geïnteresseerd in migreren van Shopify naar Wix Stores? Welkom aan boord! In dit artikel wordt uitgelegd hoe je migreert met de Cart2Cart-app. Met deze app kun je producten, bestellingen en coupons migreren van je Shopify-webshop naar Wix.
Je kunt de Cart2Cart-app gratis aan je Wix-website toevoegen, maar Cart2Cart brengt kosten in rekening om de migratie uit te voeren. De exacte prijs wordt bepaald door welke elementen je kiest om te migreren, welke optionele extra diensten je selecteert en meer.
Geavanceerde methode:
Als alternatief kun je als gratis doe-het-zelf-optie producten rechtstreeks importeren via een CSV-bestand. Lees hoe
Tijdens het migratieproces geeft Cart2Cart je een voorbeeld, zodat je een exacte prijsspecificatie ziet voordat je wijzigingen doorvoert of vergoedingen betaalt. Klik om een kostenraming van Cart2Cart te krijgen.
Voordat je begint:
  • Zorg ervoor dat je Wix Stores aan je website hebt toegevoegd. Lees hoe
  • Om webshopbestellingen te migreren, moet je eerst upgraden naar een Business & eCommerce premiumpakket. Leer hoe

Stap 1 | Voeg de Cart2Cart-app toe en selecteer een Wix-account

Om het migratieproces te starten, ga je naar de Wix-appmarkt en voeg je de Cart2Cart-app toe. Zorg er vervolgens voor dat het e-mailadres dat aan het relevante Wix-account is gekoppeld, is geselecteerd.
Tip:
Als je het migratietabblad op enig moment sluit, heb je toegang tot het Cart2Cart-dashboard via het Apps beheren tabblad in het dashboard van je site.

Stap 2 | Instelling bron- en doelwinkelwagen

In deze stap selecteer je je bronwinkelwagen (Shopify) en geef je de nodige machtigingen om deze te openen.
  1. Selecteer Shopify uit de Bronwinkelwagen-drop-down.
  2. Voer de URL van je webshop in (bijv. http://jouw-winkel-naam.com).
  3. Haal je Shopify API-wachtwoord op:
    1. Log in op Shopify.
    2. Klik links op het Apps-tabblad.
    3. Klik op Privé-apps beheren.

4. Klik op Creëer een nieuwe privé-app.
    5. Voer Cart2Cart in het Naam privé-app-veld in.
    6. Voer het e-mailadres in van een ontwikkelaar of de persoon die het meest geschikt is om technische problemen op te lossen in het E-mail voor noodgevallen voor ontwikkelaars-veld.
    7. Stel je machtigingen in op Leestoegang.

8. Scrol omlaag en klik op Opslaan.
    9. Kopieer je API-wachtwoord en keer terug naar Cart2Cart.
  4. Plak de API-referenties in het API-wachtwoord-veld.

5. Selecteer Wix in de Bronwinkelwagen-drop-down.
  6. Klik op Entiteiten kiezen.

Stap 3 | Selecteer wat je wilt migreren en voer een demomigratie uit

Je kunt verschillende soorten gegevens migreren (importeren) naar je Wix-webshop. Selecteer daarna eventuele beschikbare aanvullende migratie-opties.

Migratieopties selecteren:

1. Selecteer welke soorten gegevens (bijv. producten, bestellingen en coupons) je naar Wix wilt migreren.
    Let op: De invoer is beperkt tot 1.000 producten en 1.000 bestellingen.
  2. (Optioneel) Selecteer een van de extra opties die worden weergegeven (opties variëren afhankelijk van wat je hebt geselecteerd in stap 1):
    • Selecteer Huidige gegevens wissen in bron webshop vóór migratie om gegevens in je Wix webshop te verwijderen voor de entiteiten die je migreert.
      Let op!! Deze stap is onomkeerbaar.
      Als je bijvoorbeeld producten importeert en deze optie selecteert, worden alle producten die al in je Wix-dashboard staan verwijderd. Leer meer
    • Schakel het Migratie van productminiatuurafbeeldingen overslaan selectievakje in. Bekijk de video voor meer informatie
    • Selecteer de hoeveelheid producten wijzigen in 100 in doelwebshop ($ 29). Lees meer
    • Voer datamapping uit: (relevant bij het importeren van bestellingen): Orders in elk platform hebben verschillende statussen. Zorg ervoor dat ze correct zijn geclassificeerd in het Wix-dashboard door termen te matchen. Leer meer
  3. Klik op Gratis demo starten.
Cart2Cart voert nu een demo-migratie uit. Dit geeft je de kans om een voorbeeld van de migratie te bekijken en te controleren of alles in orde is voordat je wijzigingen aanbrengt en Cart2Cart betaalt voor het proces.

Stap 4 | Bekijk de resultaten van de demomigratie en voltooi de migratie

1. Nu de demomigratie is voltooid, klik je op Resultaten controleren om de gegevens in je Wix-dashboard te bekijken.

2. Als je tevreden bent met het resultaat, selecteer je een van de verzekeringspakketten of klik je op de optie Migratieverzekering overslaan. Bekijk een Cart2Cart-video over verzekeringsopties
  3. Als je klaar bent, bekijk je de migratieprijs.
    Tip: Klik op de menupictogrammen om de prijsspecificatie te bekijken.

4. Betaal en voltooi de migratie:
    1. Klik op Tegoeden toevoegen voor volledige migratie.
    2. Voer de vereiste gegevens in.
    3. Klik op Nu kopen.
Wanneer de migratie is voltooid, ontvang je een e-mailmelding.