Meerdere domeinen aan één Wix-website koppelen

Leestijd 3 minuten
Koppel een onbeperkt aantal domeinen (Wix-domeinen of tot zes domeinen die elders zijn gekocht) aan een enkele Wix-website. Je primaire domein is rechtstreeks gekoppeld aan je website en is het hoofdadres (URL) van je website. Alle extra domeinen die je koppelt, leiden om naar je primaire domein.
Belangrijk:
  • Als je een extra domein koppelt dat je elders hebt gekocht, moet je eerst het domein in je account koppelen voordat je de onderstaande stappen volgt.
  • Domeinen kunnen alleen worden toegewezen aan websites met een Premiumpakket. Als je een domein probeert toe te wijzen aan een website die niet premium is, wordt je gevraagd of je wilt upgraden naar premium, of een bestaand Premiumpakket van een van je andere websites opnieuw wilt toewijzen om een domein te koppelen.

Om een extra domein aan je Wix-website te koppelen:

1. Ga naar je Domeinen-pagina.
    Let op: Als je meer dan één domein in je account hebt blader je naar het domein dat je wilt koppelen.
  2. Wijs je domein toe aan je website:
Geef de omleiding 24 uur de tijd om zich te propageren:
Tijdens de eerste 24 uur is de website beschikbaar onder twee domeinnamen (zowel het primaire als het omgeleide domein). Na 24 uur verandert de URL in de adresbalk van je browser naar je primaire domein wanneer je het omgeleide domein invoert.
Let op:
Wanneer je Google Analytics gebruikt, hoef je alleen een tracking-ID toe te voegen aan je primaire domein. Lees meer over het gebruik van Google Analytics met je Wix-website