Google Workspace:Het wachtwoord van een Workspace-gebruiker resetten

Leestijd 1 minuten
Als je de beheerder bent van een zakelijk e-mailaccount, kun je het wachtwoord van een Workspace-gebruiker opnieuw instellen als deze zijn of haar wachtwoord kwijt is of is vergeten. Alleen beheerders kunnen dit doen.

Om het wachtwoord van een Workspace-gebruiker te resetten:

1. Ga naar je Zakelijke e-mail-pagina.
  2. Klik naast de betreffende zakelijke e-mail op het pictogram Meer weergeven-pictogram.
  3. Klik op Beheren via Google.
  4. Log in op je Google Workspace-account:
    1. Voer je e-mailadres in.
    2. Klik op Doorgaan.
    3. Voer het wachtwoord in.
    4. Klik op Inloggen. Let op: Ben je op een ander Google-account ingelogd? Klik dan op de profielfoto of de initialen rechtsbovenaan en selecteer je account.
  5. Klik op Gebruikers.
  6. Wijs de betreffende gebruiker aan en klik op het Wachtwoord resetten-pictogram.
  7. (Optioneel) Schakel Automatisch een wachtwoord genereren uit en voer een nieuw wachtwoord in om handmatig een nieuw wachtwoord in te stellen.
  8. Klik op Resetten.
  9. (Optioneel) Selecteer Wachtwoord kopiëren om het automatisch gegenereerde wachtwoord te kopiëren.
  10. (Optioneel) Klik op Wachtwoord e-mailen, voer een e-mailadres in waarnaar het wachtwoord moet worden verzonden en klik op Verzenden.
  11. Klik op Klaar