Google Search Console: Problemen met mobiele bruikbaarheid oplossen

Leestijd 1 minuten

De mobielvriendelijke weergave van Wix voldoet aan de normen van Google voor mobiele sites.

Als je hier een foutmelding over hebt ontvangen:
  • Zorg ervoor dat je de mobielvriendelijke weergave van je website hebt ingeschakeld. Als de mobiele weergave is ingeschakeld, zouden de foutmeldingen geleidelijk moeten verdwijnen.
  • Als je deze foutmelding krijgt en je mobielvriendelijke weergave is ingeschakeld, zoek dan uit welke de betrokken URL's zijn door de onderstaande instructies te volgen:

Om de betrokken URL's te vinden:

1. Ga naar je Google Search Console:
  2. Klik op Verkeer zoeken.
  3. Klik op Mobiel gebruiksgemak.
  4. Selecteer elke 'Gebruiksfout' en bekijk de URL's.
Je kunt proberen dit probleem op te lossen door de Editor van je website te openen op de specifieke pagina waarnaar wordt verwezen in het foutbericht. Als je het ontwerpprobleem dat de fout veroorzaakt kunt lokaliseren en oplossen, dan zou het probleem moeten zijn opgelost de volgende keer dat Google je website crawlt. Je kunt je website direct door Google laten controleren op mobiele bruikbaarheid via deze link.
Als je het probleem dat de fout veroorzaakt niet kunt vinden en oplossen, neem dan contact met ons op en voeg de specifieke URL's toe van de pagina's die deze fout ontvangen. Stuur ons ook een screenshot van het volledige scherm.