Google Search Console: 403-fout

Leestijd 1 minuten
Als je een pagina op je website met een wachtwoord hebt beveiligd, of een pagina instelt als alleen-voor-leden, ontvangt Google een 403-antwoord (verboden) en logt dit onder crawlfouten.

Dit foutbericht is niets om je zorgen over te maken, Google waarschuwt je alleen dat er pagina's op je website zijn waarvan de toegang beperkt is. Deze fout is niet schadelijk voor de SEO van je website en het enige resultaat is dat de pagina's waarvan de toegang beperkt is niet worden geïndexeerd door Google.
Als je een 403-foutmelding voor een URL ontvangt, moet je je lijst met websitepagina's bekijken om te controleren of er geen pagina's per ongeluk zijn ingesteld met wachtwoorden of met toegang voor alleen leden.