Een website verifiëren met Web of Trust

Leestijd 1 minuten
Web of Trust is een online reputatie- en internetveiligheidsdienst die crowdsourced beoordelingen en andere gegevens verstrekt over of websites de privacy van gebruikers respecteren, veilig zijn en andere indicatoren van vertrouwen. Met het platform kunnen gebruikers websites als veilig of onveilig classificeren.
Door je website te verifiëren, kun je de kans verkleinen dat je website door Web of Trust als onveilig of kwaadaardig wordt geclassificeerd.
Je moet een domein aan je website koppelen om deze te verifiëren met Web of Trust.

Om je website te verifiëren met Web of Trust:

1. Ga naar https://www.mywot.com/ en meld je aan.
  2. Voer het volgende adres in je adresbalk in: https://www.mywot.com/en/claim-site?target=jouw-website-URL.
    Bijvoorbeeld: https://www.mywot.com/en/claim-site?target=https://mijnprofessionelewebsite.wixsite.com/mijnprofessionelewebsite.
  3. Voer de URL van je website in en klik op Claim site.
  4. Kopieer de metatag-code uit het tekstvak onder Paste Meta Tag.
  5. Hou Web of Trust open in je browser en open een nieuw tabblad.
  6. Plak de verificatiecode in het nieuwe tabblad:
    1. Ga naar Tracking en analyses op het dashboard van je website.
    2. Klik rechtsboven op + Nieuwe tool
    3. Klik in het dropdownmenu op Verificatiecode.
    4. Plak de metatag-code in het tekstvak en klik op Toepassen
  7. Ga terug naar Web of Trust en klik op Verify om het proces te voltooien.
Let op:
Nadat je website is geverifieerd, moeten andere gebruikers van Web of Trust je website beoordelen en als veilig markeren, zodat je website door Web of Trust als veilig wordt gemarkeerd.