Een QR-code maken met de Wix QR Code Generator

Leestijd 2 minuten
Maak je eigen QR-code (Quick Response) die mensen kunnen scannen en de gewenste actie kunnen uitvoeren. De code kan leiden tot een URL, een vCard, je e-mail en nog veel meer.
Nadat je je QR-code (gratis) hebt gedownload, kun je deze rechtstreeks uploaden naar je website, social media of zelfs toevoegen aan je brandingmateriaal.
In dit artikel lees je meer over:

Een QR-code creëren

Maak je QR-code door het type inhoud te kiezen waarnaar je je bezoekers wilt leiden. Dit kan bijvoorbeeld tekst, een link of een afbeelding zijn. Je kunt dan de grootte en kleur van je QR-code selecteren.

Om een QR-code te creëren:

1. Ga naar de QR Code Generator.
  2. Klik op Create QR Code.
  3. Selecteer het inhoudstype waarnaar je QR-code je gebruikers moet leiden: Text, URL, Image, Email, PDF, en meer.
  4. Voer de relevante gegevens / inhoud in.
Een screenshot van de inhoudstypen die beschikbaar zijn in de QR Code Generator.
  1. Pas je QR-code aan met behulp van de volgende opties:
    • Select size: Sleep de schuifregelaar om de uiteindelijke grootte van je QR-code te bepalen. Je kunt een code maken met een maximale grootte van 1000 x 1000 px en een minimale grootte van 100 x 100 px.
    • Colors: Kies de achtergrond- en stippenkleuren van je QR-code.
Een screenshot van het voorbeeld van de QR-code.
  1. Klik op Download.
  2. Selecteer het bestandstype waarin je je QR-code wilt downloaden: PNG, SVG of JPEG.

Veelgestelde vragen

Klik op een vraag hieronder voor meer informatie over het maken van QR-codes:
Wat is het volgende?
Upload je QR-code naar je website, je social media, of laat het afdrukken op visitekaartjes, met behulp van de Wix Logo Maker.