Een negatief saldo in je gegroepeerde betaalmethoden dekken

Leestijd 2 minuten
Als een van je Wix Payments gegroepeerde betaalmethoden een negatief saldo heeft, moet je geld toevoegen om je account terug te brengen naar een positief saldo.
Een negatief saldo kan om de volgende redenen optreden:
  • Je klant heeft een terugvordering ingediend tegen een transactie en het geld is teruggevorderd.
  • Je hebt een transactie terugbetaald nadat deze al is uitbetaald naar je bankrekening.
Als je voldoende saldo op je Wix Payments-account hebt voor het verwerken van betalingen en/of reservefondsen, wordt dit gebruikt om het negatieve saldo te dekken. Als er nog een tekort is, krijg je een melding van een negatief saldo te zien. Door geld toe te voegen, keer je terug naar een positief saldo.
Belangrijk:
Een negatief saldo is alleen van toepassing op een enkele betaalmethodegroep. Middelen van de ene groep kunnen niet worden gebruikt om een negatief saldo van een andere groep te dekken. Als je bijvoorbeeld een negatief saldo hebt van -€100,- voor creditcard-/betaalpasbetalingen en een positief saldo van +€50,- voor Wix POS-betalingen, moet je nog steeds een bedrag van €100,- toevoegen om het negatieve saldo van je creditcard/betaalpas te dekken .
Je kunt een tekort dekken door geld aan je account toe te voegen met een creditcard/betaalpas.

Om geld toe te voegen aan je account:

1. Klik op Bedrag toevoegen in de Negatief saldo-melding.
    Let op: Als je meer dan één negatief saldo in je betaalmethodegroepen hebt, selecteer je het tekort dat je wilt dekken.
  1. Voer je gegevens in om te betalen met een creditcard of betaalpas.
  2. Klik op Bedrag toevoegen.
  3. (Optioneel) Als je nog een restschuld hebt van een andere betaalmethodegroep:
    • Klik op Resterend saldo toevoegen om dat negatieve saldo nu te vereffenen.
    • Klik op Later om dat negatieve saldo later te vereffenen.
Belangrijk:
  • Het kan tot zeven werkdagen duren voordat je betaling is verwerkt en je Wix Payments-dashboard dienovereenkomstig wordt bijgewerkt.
  • Het duurt meestal drie tot vijf werkdagen voordat terugbetalingen op het bankafschrift van je klant verschijnen.