Een groepsomleiding (301) maken

Leestijd 2 minuten
Bij het overzetten van je website naar Wix is het belangrijk om 301-omleidingen in te stellen omdat de URL-structuur van je oude website-host er iets anders uit kan zien dan bij Wix. Je kunt van de ene URL naar de andere doorverwijzen of van het ene domein naar het andere
Je kunt ook een groepsomleiding maken die gerelateerde URL's omleidt die hetzelfde pad delen.

Als je bijvoorbeeld Wix Stores gebruikt, heeft je oude website het pad 'mijnprofessionelewebsite.com/producten/product-naam' voor je productpagina's gebruikt, maar in Wix gebruiken we het pad 'mijnprofessionelewebsite.com/product-pagina/product-naam'. Met een groepsomleiding kun je het pad (producten -> productpagina) allemaal in één keer wijzigen, zodat je het niet voor elke productpagina hoeft te doen.

Om een groepsomleiding op te zetten:

1. Ga naar je SEO-dashboard.
  2. Selecteer Naar URL-omleidingsmanager onder Tools en instellingen.
  3. Klik op + Nieuwe omleiding
  4. Selecteer Groepsomleiding.
  5. Voer onder Oude URL-pad het oorspronkelijke pad voor de groep pagina's in.
    Let op: In bovenstaand voorbeeld zouden we 'producten' invoeren.
  6. Voer onder Nieuw URL-pad het nieuwe pad voor de groep pagina's in.
    Let op: In het bovenstaande voorbeeld zouden we 'product-pagina' invoeren.
  7. Klik op Opslaan.
Beperkingen van de Groepsomleidingen-tool:
Het is niet mogelijk om:
  • Spaties toe te voegen in het oude of het nieuwe pad.
  • Een pad te gebruiken dat al gebruikt is in een andere omleiding (enkel of groep).
  • Door te sturen vanaf de homepage van je website.
  • Groepsomleidingen toe te voegen voor externe domeinen.
  • Een groep pagina's door te sturen naar een enkele pagina (bijv. mijnprofessionelewebsite.com/producten/product-naam naar mijnprofessionelewebsite.com/product-galerij).