Een gratis website overzetten naar een ander Wix-account

Leestijd 4 minuten
Je kunt op elk moment een gratis website overzetten naar een ander Wix-account. De URL van de gratis website heeft de vorm https://accountnaam.wixsite.com/websiteadres. Deze URL verandert wanneer je de website overzet naar een ander account, aangezien de accountnaam er deel van uitmaakt.
Lees in dit artikel meer over:

Een gratis website overzetten naar een ander Wix-account

Om de website-overdracht uit te voeren, heb je het e-mailadres van de ontvanger nodig. Nadat je de overdrachtsuitnodiging hebt verzonden, heeft de ontvanger 3 dagen de tijd om deze via e-mail te accepteren.
Voordat je begint:
Zodra je de website overzet, wordt de eigendom van de website overgedragen en zullen alle toekomstige abonnementsbetalingen worden beheerd door de nieuwe eigenaar. Je kunt ervoor kiezen om iemand als medewerker toe te voegen in plaats van de eigendom over te dragen. Lees meer over rollen en machtigingen.

Om een website over te zetten:

1. Ga naar het dashboard van je website.
  2. Klik bovenaan de homepage op het Siteacties-pictogram.
  3. Selecteer Website overzetten
Afbeelding van de optie website overzetten geselecteerd in het gedeelte Siteacties.
  1. Voer het e-mailadres van de ontvanger in.
    Tip: Als degene naar wie je de website overzet nog geen account heeft, wordt deze gevraagd er een aan te maken wanneer ze de overdracht accepteren.
  2. (Optioneel) Schakel het selectievakje naast de relevante opties in:
    • Behoud mijn rol als websitebeheerder van deze website na de overdracht: Word een medewerker op de website na de overdracht. Je zal de rol van websitebeheerder hebben. De nieuwe website-eigenaar kan deze op elk moment kan verwijderen.
    • Kopie van deze website in mijn account houden: Maak na de overdracht een kopie van de website in je account.
  3. Klik op Doorgaan
  4. Controleer dat de gegevens van de websiteoverdracht correct zijn en klik op Eigendom overzetten.
  5. Klik op Begrepen
    Let op: De ontvanger heeft drie dagen om de uitnodiging te accepteren. Als ze accepteren, ontvang je een e-mail zodra de overdracht is voltooid.
Tip:
Ga naar Rollen en machtigingen om je overdrachten bij te houden en te beheren.

Veelgestelde vragen

Klik op een vraag hieronder om meer te lezen over het overzetten van een gratis website.