Een Google Bedrijfsprofiel toevoegen en beheren

Leestijd 7 minuten
Met een Google Bedrijfsprofiel kun je lokaal verkeer aantrekken, inzicht krijgen in hoe klanten je op het web vinden en klantbeoordelingen beheren. Je kunt een gratis Google Bedrijfsprofiel aanmaken in je Wix-account of je bestaande profiel koppelen.
Lees in dit artikel meer over:

Een bedrijfsprofiel toevoegen of aanmaken

Je kunt je bedrijfsprofiel toevoegen in het Marketing en SEO-gedeelte van het dashboard van je website. Koppel een bestaand profiel aan je Wix-account of maak een nieuw profiel aan als je er nog geen hebt.
Belangrijk:
Om je Google Bedrijfsprofiel toe te voegen, moet je een gekoppeld domein hebben.

Om je profiel toe te voegen of in te stellen:

1. Ga naar Google Bedrijfsprofiel in Marketing en SEO op het dashboard van je website.
  2. Klik op Nu beginnen.
  3. Voer de naam van je bedrijf in de zoekbalk in.
  4. Selecteer de voor jou relevante optie:

Het beheren van je Google Bedrijfsprofiel

Nadat je je profiel hebt toegevoegd, kun je het beheren in het Marketing en SEO-gedeelte van het dashboard van je website. Wijzig je profielinformatie, markeer je bedrijf als permanent gesloten of verwijder je bedrijf.

Om je profiel te beheren:

1. Ga naar Google Bedrijfsprofiel in Marketing en SEO op het dashboard van je website.
  2. Klik naast het profiel dat je wilt bewerken op het Meer acties-pictogram.
  3. Selecteer de relevante optie:
    • Informatie bewerken: Werk de informatie bij die je eerder aan je profiel hebt toegevoegd. Klik op Opslaan wanneer je klaar bent.
    • Markeer als permanent gesloten: Het bedrijf wordt als permanent gesloten weergegeven in de zoekresultaten van Google en op Google Maps. Je kunt het op elk moment heropenen.
    • Bedrijf verwijderen: Hiermee wordt je Google Bedrijfsprofiel definitief verwijderd. Als je het verwijdert, kun je het niet meer terughalen.

Je bedrijf verifiëren

Door je Google Bedrijfsprofiel te verifiëren kun je de informatie over je bedrijf beheren die wordt weergegeven in de zoekresultaten van Google en op Google Maps. Het zorgt er ook voor dat je informatie actueel is en alleen door jou kan worden gewijzigd.
Google biedt een aantal verschillende verificatiemethoden die je kunt gebruiken. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om je profiel te verifiëren via een telefoongesprek, een e-mail of door een kaart naar je bedrijfsadres te sturen. Je kunt je bedrijf ook onmiddellijk verifiëren in je Wix-account met je bedrijfsregistratienummer.
Belangrijk:
  • Momenteel is rechtstreekse verificatie alleen beschikbaar voor bedrijven die in het Verenigd Koninkrijk zijn gevestigd. Maak je geen zorgen – het zal in de toekomst voor meer landen beschikbaar zijn.
  • Kaarten die Google stuurt om je bedrijf te verifiëren kunnen er tot twintig dagen over doen om aan te komen.

Een bedrijfsprofiel dat je al beheert importeren

Als je je bedrijfsgegevens al hebt toegevoegd aan je Google Bedrijfsprofiel, kun je je bedrijfsprofiel importeren om tijd te besparen en te voorkomen dat je het eigendom opnieuw moet verifiëren. Alle bedrijven die aan je Google-account zijn gekoppeld, worden automatisch geïmporteerd.
Belangrijk:
Om je Google Bedrijfsprofiel toe te voegen, moet je een gekoppeld domein hebben.

Om een bedrijfsprofiel te importeren:

1. Ga naar Marketing en SEO op het dashboard van je website.
  2. Klik in het linkermenu op Google Bedrijfsprofiel.
  3. Klik op Nu beginnen.
  4. Klik op Importeer een Google Bedrijfsprofiel
  1. (Indien nodig) Log in op je Google-account.
  2. Klik op Toestaan.
  3. Selecteer de locatie en klik vervolgens op Toevoegen.

Eigenaars en beheerders toevoegen aan je profiel

Via je Google-account kun je collega's of medewerkers uitnodigen om je Google Bedrijfsprofiel-recensies te beheren. Je kunt rollen toekennen aan mensen die je uitnodigt en het toegangsniveau kiezen dat zij hebben.

Van Google-account wisselen

Als je meerdere Google-accounts met bedrijfsprofielen hebt, kun je in Google Bedrijfsprofielbeheer van account wisselen om de profielen te importeren.

Om van Google-account te wisselen:

1. Ga naar Google Bedrijfsprofiel in Marketing en SEO op het dashboard van je website.
  2. Klik naast Google Bedrijfsprofielbeheer op het Meer acties-pictogram.
  3. Selecteer Van Google-account wisselen.
Wisselen van Google-account in Google Bedrijfsprofielbeheer
  1. Klik op Account wisselen.
  2. Selecteer het account dat je wilt gebruiken.
  3. Klik op Toestaan.

Problemen met het instellen van je Google Bedrijfsprofiel oplossen

Als je problemen ondervindt met het instellen van je Google Bedrijfsprofiel of het importeren van je profiel, kun je de onderstaande stappen proberen:

Nog hulp nodig?

Als het probleem zich blijft voordoen, neem dan contact met ons op met de onderstaande informatie:

Veelgestelde vragen

Klik op een vraag hieronder voor meer informatie over je Google Bedrijfsprofielen.