Een domein dat je bezit aan je Wix-website koppelen

Leestijd 2 minuten
Koppel een domein dat je al bezit aan je Wix-website. Als je het domein bij een andere registreerder hebt gekocht, kun je het koppelen aan Wix en kiezen wie de domeinrecords host.
Je kunt ook een bij Wix gekocht domein koppelen, door het over te zetten van de betreffende website / het betreffende account.

Koppel een domein dat bij een andere host gekocht is

Als je al een domein van een andere domeinregistreerder bezit, kun je die overzetten of koppelen aan Wix:
  • Een domein overzetten: Hiermee wordt Wix je nieuwe domeinhost. Je kunt de contactgegevens van je domein, DNS-instellingen en registratiebetalingen rechtstreeks vanuit je Wix-account beheren.
  • Een domein koppelen: Je domeinhost blijft buiten Wix. Je kunt een domein op twee manieren aan je Wix-account koppelen: via 'nameservers' of 'doorverwijzing' (pointing).
Tip:
Lees over het verschil tussen het overzetten en koppelen van een domein om te leren welke optie het beste bij jouw behoeften past.

Zet een domein over van één Wix-website naar een andere

Als je al een domein bezit dat je bij Wix hebt gekocht, kun je het gemakkelijk overzetten van de ene website naar de andere. Lees meer over het overzetten van een domein van één Wix-website naar een andere binnen hetzelfde account.

Zet een domein over van één Wix-account naar een andere

Je kunt een domein ook van het ene Wix-account dat je bezit naar een andere overzetten. Lees meer over het overzetten van je Wix-domein naar een ander Wix-account.