Een 1099-K-formulier van Wix Payments ontvangen

Leestijd 5 minuten
In de Verenigde Staten zijn alle betaalkaart- en externe betaalnetwerken - inclusief Wix Payments - verplicht om verkoopactiviteiten van verkopers voor goederen en diensten te melden aan de Internal Revenue Service (IRS) en de relevante overheidsinstanties. Dit wordt gedaan met behulp van een 1099-K-formulier.
Lees in dit artikel meer over:

Vereisten om in aanmerking te komen voor een 1099-K

Wix Payments zal je een 1099-K-formulier bezorgen als je aan de volgende federale vereisten voldoet:
  • Je bent, of wordt verondersteld een 'US person' te zijn
  • Je Wix Payments-account was geopend in de Verenigde Staten
  • Je account heeft meer dan 200 transacties verwerkt die meer dan $ 20.000 USD aan totale brutobetalingen hebben binnen één kalenderjaar
    Let op: De IRS beoordeelt je online brutobetalingen op basis van je Tax ID. Als zodanig worden Wix Payments-accounts die één enkel Tax ID delen, allemaal samen beoordeeld.
We zorgen ervoor dat je 1099-K-formulier wordt ingediend bij de IRS en relevante autoriteiten binnen jouw staat. Een kopie van het formulier is beschikbaar in je Wix Payments-account.
Als je brutobetalingen voldoen aan de relevante staatsvereisten, zorgen we ervoor dat er ook een kopie van je 1099-K wordt ingediend bij de belastingdienst van de staat.

Je 1099-K-formulier verkrijgen

Als je voldoet aan de IRS-vereisten, genereren we een 1099-K-formulier voor je. Dit formulier is een overzicht van je betalingen die zijn verwerkt via Wix Payments voor het voorgaande kalenderjaar.
Afhankelijk van je accountinstellingen, ontvang je mogelijk meerdere 1099-K-formulieren. Bekijk alle 1099-K-formulieren die je ontvangt om je totale brutobetalingen van Wix Payments voor 2023 te zien.
Voordat je begint:
Je kunt je document(en) in het eerste kwartaal van 2024 verwachten.

Om toegang te krijgen tot je 1099-K-formulier:

1. Log in op je Wix-account via desktop
  2. Ga naar Wix Payments-account.
  3. Zoek het relevante Wix Payments-account.
  4. Klik op Bekijken.
  5. Klik op Vereffeningsrapport.
  6. Klik op Belastingdocumenten bekijken.
  7. Klik naast je 1099-K-formulier op PDF downloaden.
het downloaden van een 1099-k,
Heb je vragen over je 1099-K-formulier?
Zorg ervoor dat je bent ingelogd vanaf een computer en klik hieronder om contact met de Wix Klantenservice op te nemen.

Onze experts kunnen helpen met problemen zoals:
  • Het lukt niet je 1099-K-formulier te vinden
  • Leren hoe betalingen en transactiegegevens worden berekend
  • Het bijwerken van onjuiste informatie op je 1099-K-formulier
Neem contact op met de klantenservice
Ga voor meer informatie over het 1099-K-formulier naar de Internal Revenue Service. Als je niet zeker bent van je verantwoordelijkheden, kun je een accountant of belastingadviseur raadplegen.

Veelgestelde vragen

Klik op de onderstaande vragen voor meer informatie over het 1099-K-formulier.