Donatiebetalingen ontvangen

Leestijd 3 minuten
Ontvang donaties om je goede doel te helpen financieren. Wix biedt een reeks kant-en-klare oplossingen om donatiebetalingen te vergemakkelijken. Je kunt donaties accepteren door de Wix Donations-app te gebruiken, door een PayPal Donatieknop toe te voegen of door de Get Funding-app te gebruiken.
In dit artikel lees je meer over:

Wix Donations gebruiken

Wix Donations maakt het gemakkelijk voor websitebezoekers om te doneren aan je goede doel. Je kunt een enkel donatieformulier of meerdere campagnes maken voor verschillende doelen of tijdstippen.
Verschillende betaalproviders hebben verschillende vereisten voor het accepteren van wat zij beschouwen als donaties, dus zorg ervoor dat je een betaalprovider koppelt die betalingen voor je doel herkent en ondersteunt.
Als je periodieke donaties van je donateurs wilt ontvangen, moet je een betaalprovider koppelen die periodieke betalingen en donaties ondersteunt.
Als je periodieke donaties accepteert, raden we je aan een duidelijk donatiebeleid aan je website toe te voegen, inclusief informatie over hoe je donateurs hun periodieke betalingen kunnen annuleren.

Donaties ontvangen via Wix Payments

Je kunt Wix Payments gebruiken als je betaalprovider om donaties via de Wix Donations-app te accepteren. Wix Payments ondersteunt verschillende soorten donaties en je kunt de Wix Donations-app gebruiken om eenmalige of periodieke donaties te accepteren.
Om donaties via Wix Payments te accepteren, moet je doel geregistreerd zijn als een liefdadigheidsinstelling in een land waar Wix Payments beschikbaar is. Je mag geen donaties aannemen namens iemand anders dan jezelf. Je mag bijvoorbeeld geen donaties inzamelen in naam van een bekend goed doel.
Een donatie moet gekoppeld zijn aan een specifiek liefdadigheidsdoel dat jij, of je team, wilt bereiken en donaties moeten worden gebruikt voor het goede doel dat aan de donateur wordt beschreven.
Wix Payments ondersteunt geen niet-geregistreerde liefdadigheidsinstellingen, crowdfunding, aggregaties van donaties of liefdadigheidsinstellingen die niet de volledige geldstroom beheren.
Voorbeeld van een Wix Donations-formulier,

Doneren via PayPal

PayPal-donatieknoppen maken het je bezoekers gemakkelijk om bij te dragen aan de goede doelen die jij het belangrijkst vindt.
Wanneer bezoekers op de donatieknop op je live website klikken, worden ze doorgestuurd naar PayPal, zodat ze de donatie kunnen voltooien. Donaties komen meestal direct op het gekoppelde account aan.
Om PayPal-donaties te accepteren, moet je PayPal koppelen als betaalprovider.
Een PayPal-donatieknop op een live website. De tekst hierboven zegt 'Steun verlenen aan gezinnen die in armoede leven'.

De Get Funding-app gebruiken

Voeg de Get Funding-app toe om donaties te accepteren van mensen die je willen helpen je project te financieren. Bekijk de donateurslijst rechtstreeks in je PayPal-dashboardaccount en sta betalingen toe met elke creditcard of PayPal-account.
Om donaties te accepteren via de Get Funding-app, moet je PayPal koppelen als betaalprovider.
Get Funding-donatie,