De valuta op je factuur voor Wix-diensten wijzigen

Leestijd 7 minuten
Als je naar een nieuw land verhuist, worden alle Wix-diensten die je hebt ingesteld voor automatische verlenging nog steeds in rekening gebracht in je vorige valuta.
Hoewel er geen directe manier is om van valuta te veranderen, kun je de tijdelijke oplossingen in dit artikel gebruiken om te beginnen met factureren in de valuta van je nieuwe locatie.
In dit artikel lees je hoe je de valuta wijzigt die wordt gebruikt om te betalen voor je:

De valuta wijzigen die wordt gebruikt om voor je Premiumpakket te betalen

Je kunt de volgende tijdelijke oplossing gebruiken om de valuta te wijzigen die wordt gebruikt om voor je Premiumpakket te betalen. Het proces houdt in dat je je website dupliceert, het bestaande Premiumpakket naar de gedupliceerde website verplaatst en in de tussentijd de oorspronkelijke website upgradet vanaf de nieuwe locatie.
Tip:
Er zijn een aantal stappen nodig, dus het is een goed idee om dit artikel open te houden terwijl je de instructies volgt.

Om de valuta te wijzigen die wordt gebruikt om voor je Premiumpakket te betalen:

1. Zeg het Premiumpakket dat je wilt wijzigen op:
    1. Ga naar Premiumpakketten in je Wix-account.
    2. Klik naast het pakket dat aan de relevante website is gekoppeld op het Meer acties-pictogram.
    3. Klik op Pakket annuleren.
    4. Klik op Nu annuleren.
  2. Dupliceer de website waaraan het pakket is toegewezen:
    1. Ga naar het dashboard van de website.
    2. Klik op de Websiteacties-dropdown en klik op Website dupliceren.
    3. Voer een naam in voor de gekopieerde website.
    4. Klik op Dupliceren
  3. Wijs het opgezegde Premiumpakket toe aan de gedupliceerde website:
    1. Ga naar Premiumpakketten in je Wix-account.
    2. Klik naast het betreffende pakket op het Meer acties-pictogram.
    3. Klik op Aan een andere site toewijzen en selecteer de gedupliceerde website.
    4. Klik op Verder.
    5. Klik op Toewijzen.
  4. Upgrade de oorspronkelijke website vanaf je nieuwe locatie:
    1. Ga naar het dashboard van de originele website.
    2. Klik links op Upgraden.
    3. Klik op Selecteren onder het Premiumpakket dat je wilt kopen.
    4. Volg de stappen om de aankoop te voltooien.
  5. Wijs je domein weer toe aan je oorspronkelijke website:
    1. Ga naar Domeinen in je Wix-account. Let op: Als je meer dan één domein in je account hebt, selecteer je het domein dat je opnieuw wilt toewijzen.
    2. Scrol omlaag naar het Niet-toegewezen domeinen-gedeelte.
    3. Klik op het Meer acties-pictogram.
    4. Klik op Aan site toewijzen.
    5. Kies (als er meer dan één is) een website uit de opties, en klik daarna op Volgende.
    6. Klik op Toewijzen.

De valuta wijzigen die wordt gebruikt om voor je domein te betalen

Om de valuta bij te werken die op je factuur wordt gebruikt voor een domeinbetaling, moet je je domeinabonnement verlengen vanaf je nieuwe geolocatie.

Om de valuta te wijzigen die wordt gebruikt om voor je domein te betalen:

1. Ga naar Domeinen in je Wix-account.
    Let op: Als je meer dan één domein in je account hebt, selecteer je het overgezette domein.
  2. Klik op Verlengen.
Afbeelding van de domeinlandingspagina van je Wix-website.
  1. Selecteer de registratieperiode.
  2. Klik op Doorgaan.
  3. Voer je contactgegevens in (of bewerk ze).
  4. Klik op Doorgaan.
  5. Selecteer een privacyoptie:
    • Privéregistratie: Je contactgegevens verschijnen niet in de WHOIS-domeininformatie records. Je kunt de optie voor privacybescherming op elk gewenst moment in- en uitschakelen. Voor deze optie betaal je een kleine toeslag.
    • Publieke registratie: Je informatie blijft publiekelijk beschikbaar in de WHOIS-domeinrecords. Je kunt het alleen veranderen in privé wanneer je de domeinregistratie handmatig verlengt.
  6. Klik op Doorgaan.
  7. Selecteer je betaalmethode
  8. Klik op Aankoop verzenden.

De valuta wijzigen die wordt gebruikt om voor je zakelijke e-mail te betalen

Om de valuta te wijzigen die wordt gebruikt om voor je zakelijke e-mailabonnement te betalen, moet je deze opzeggen (door automatische verlenging uit te schakelen) en vervolgens het abonnement na afloop van je huidige abonnement opnieuw kopen op je nieuwe locatie.
Belangrijk:
Je kunt de valuta die wordt gebruikt om voor je zakelijke e-mail te betalen alleen aan het einde van je abonnementsperiode wijzigen. Dit betekent dat zelfs als je nu opzegt, je moet wachten tot je zakelijke e-mailabonnement is afgelopen voordat je het abonnement opnieuw kunt kopen.

Om de valuta te wijzigen die wordt gebruikt om voor je zakelijke e-mail te betalen:

1. Schakel automatische verlenging uit voor je zakelijke e-mail:
    1. Ga naar Premiumpakketten in je Wix-account.
    2. Klik naast de relevante zakelijke e-mail op het Meer acties-pictogram.
    3. Klik op Zakelijke e-mail annuleren.
    4. Schakel Ik wil toch annuleren in.
    5. Klik op Zakelijke e-mail annuleren. Hiermee wordt automatische verlenging uitgeschakeld.
  2. (Nadat je abonnement is afgelopen) Koop de zakelijke e-mail opnieuw op je nieuwe locatie:
    1. Ga naar je zakelijke e-mail in je Wix-account.
    2. Klik naast het relevante domein op Open een zakelijke e-mail.
    3. (Optioneel) Klik op het Toevoegen-pictogram + om extra postvakken te kopen.
    4. Voer je e-mailvoorvoegsel(s) in.
    5. Klik op Doorgaan.
    6. Kies uit de vermelde opties welk Google Workspace-pakket je wilt.
    7. Kies een abonnement voor zakelijke e-mail: maandelijks of jaarlijks.
    8. Klik op Kiezen.
    9. Voer je creditcardgegevens in.
    10. Klik op Aankoop verzenden.

De valuta wijzigen die wordt gebruikt om voor je apps te betalen

Om de valuta te wijzigen die wordt gebruikt om voor je app-abonnementen te betalen, annuleer je ze (door automatische verlenging uit te schakelen) en na afloop van je abonnement opnieuw een abonnement te kopen op je nieuwe locatie.
Belangrijk:
Je kunt de valuta die wordt gebruikt om voor je app te betalen alleen aan het einde van de abonnementsperiode wijzigen. Dit betekent dat zelfs als je nu opzegt, je moet wachten tot je abonnement is afgelopen voordat je opnieuw kunt kopen.

Om de valuta te wijzigen die wordt gebruikt om voor je app-abonnementen te betalen:

1. Ga naar Premiumpakketten in je Wix-account.
    1. Klik naast de betreffende app op het Meer acties-pictogram.
    2. Klik op App annuleren.
    3. Selecteer Automatisch verlengen annuleren en klik op Verzenden.
  2. (Nadat je abonnement is afgelopen) Upgrade de app vanaf je nieuwe locatie, vanuit je Editor of vanaf het dashboard van je website:

Veelgestelde vragen

Wij helpen graag je met al je vragen. Klik op een vraag hieronder om meer te lezen: