De thumbnail van je website optimaliseren in de zoekresultaten van Google

Leestijd 1 minuten
Een thumbnail is de afbeelding die soms naast de naam van je website wordt weergegeven in de zoekresultaten van Google.
Wanneer een gebruiker een zoekopdracht invoert, vindt Google websites die het beste overeenkomen met de zoekterm en maakt automatisch een thumbnail van de afbeeldingen van de website. Google gebruikt zijn eigen criteria om de beste afbeelding te kiezen die het doel van een website uitlegt en hoe de website betrekking heeft op de zoekopdracht.

Hier is een voorbeeld:
Belangrijk:
Het is niet gegarandeerd dat Google een thumbnail toevoegt aan het zoekresultaat van je website.

Tips om Google de gewenste thumbnail te laten gebruiken:

Het is niet mogelijk om de thumbnail die Google gebruikt handmatig te wijzigen. Er zijn echter enkele stappen die je kunt nemen om je kansen te vergroten dat je de thumbnail krijgt die je wilt gebruiken.
  • Gebruik afbeeldingen van hoge kwaliteit op je website. Kleine of lage resolutie afbeeldingen mogen niet worden gebruikt in zoekresultaten.
  • Voeg alt-tekst toe aan je afbeeldingen. Bots van zoekmachines kunnen geen afbeeldingen lezen en gebruiken alt-tekst om een beschrijving van de afbeelding te krijgen. Lees meer