De gratis Wix-URL wijzigen

Leestijd 3 minuten
Wanneer je je website de eerste keer publiceert, heeft je websiteadres de indeling van een gratis Wix-URL: accountnaam.wixsite.com/websiteadres.
Je kunt je gratis Wix-URL wijzigen door de account- of websitenaam te bewerken.
  • Accountnaam: Dit is de accountnaam van je Wix-account. Je kunt het bewerken in je accountinstellingen.
  • Wesitenaam: Je voert je website-adres in wanneer je je website voor de eerste keer opslaat. Je kunt deze bewerken op het dashboard van je website.
Lees in dit artikel meer over:
Tip:
Je kunt ervoor kiezen om een gepersonaliseerd webadres aan te maken door een Premiumpakket aan te schaffen en een eigen domein te koppelen. Je domeinnaam is een belangrijk onderdeel van jouw unieke merk. Een aangepast domein geeft je website een professionelere uitstraling en kan je website gemakkelijker te vinden maken.

De accountnaam wijzigen

Je kunt de naam van je account op elk moment wijzigen via je accountinstellingen. Dit bepaalt het eerste deel van de URL van je gratis website (accountnaam.wixsite.com/site-naam).

Om je accountnaam te wijzigen:

1. Ga naar je Accountinstellingen in je Wix-account.
  2. Klik op het Accountnaam-veld.
afbeelding van accountinf sectie van dashboard
  1. Bewerk je nieuwe naam in het Accountnaam-veld in het pop-upvenster dat wordt geopend.
  2. Klik op Opslaan.

De naam van je website wijzigen

Je kunt je website rechtstreeks vanuit het dashboard hernoemen. Dit bepaalt het laatste deel van je gratis URL (accountnaam.wixsite.com/site-naam).

Om de naam van je website te wijzigen:

1. Ga naar het dashboard van je website.
  2. Klik op Websiteacties.
  3. Klik op Naam website wijzigen
Afbeelding van dashboard met optie Website hernoemen gemarkeerd
  1. Bewerk de naam van de website.
  2. Klik op Opslaan.