De Amazon-app toevoegen en instellen

Leestijd 5 minuten
Met de Amazon-app kun je producten van internationale Amazon websites rechtstreeks op je site weergeven en promoten.  Je kunt je producten presenteren in een personaliseerbare galerij en je Amazon-partneraccount koppelen om commissie op je verkopen te verdienen.
  • Voor eigenaren van Amazon webshops: Als je een Amazon webshop hebt, is dit een geweldige manier voor jou (of je vrienden) om verkeer naar je Amazon producten te leiden.
  • Voor Amazon affiliates: Maak een Amazon affiliates-account aan of koppel je bestaande account om commissie te verdienen.
Let op:
  • Met Wix kun je nu een Amazon Shop verkoopkanaal maken dat volledig integreert met Wix Stores. Lees meer
  • De Amazon-app is momenteel niet beschikbaar voor gebruikers in India en China.

Stap 1 | Voeg de Amazon-app toe aan je site

Eerst moet je de Amazon-app aan je site toevoegen in je Editor.

Om de app toe te voegen:

1. Ga naar de Wix Appmarkt:
    • Editor: Klik aan de linkerkant van de Editor op het Apps toevoegen-pictogram .
    • Editor X: Klik op het Appmarkt-pictogram op de bovenste balk van Editor X.
  2. Typ "Amazon" in de zoekbalk.
  3. Selecteer Amazon in het vervolgkeuzemenu.
  4. Klik op Toevoegen aan website
  5. Klik op OK

Stap 2 | Koppel je Amazon affiliate-account

Vervolgens moet je je Amazon-account verbinden met de app met je Amazon inloggegevens.
Belangrijk:
  • Als je een nieuwe affiliate bent, moet je 3 verkopen via affiliatelinks genereren voordat je je account kunt koppelen. Als je geen 3 verkopen hebt, kun je deze tijdelijke oplossing proberen.
  • Actieve accounts die een maand lang geen verkopen hebben gehad, keren terug naar de inactieve status.

Je account koppelen:

1. Klik op de app in je Editor.
  2. Klik op Instellingen
  3. Klik op het Instellingen-tabblad.
  4. Klik op Verbinden.
  1. Voer je Amazon inloggegevens in.
  2. Klik op Verbinden.
Lukt het niet om je account te koppelen?
Als je de fout Controleer je gegevens en probeer het opnieuw ziet, controleer dan of je gegevens correct zijn en probeer opnieuw verbinding te maken. Als je nog steeds geen verbinding kunt maken, moet je contact opnemen met de Amazon affiliate klantenservice

Stap 3 | Items toevoegen aan je site

Nadat je je account hebt gekoppeld, kun je beginnen met het toevoegen van de items die je in je webshop wilt verkopen.

Artikelen toevoegen:

1. Klik op het hoofdtabblad.
  2. Klik op Items toevoegen.
  3. Klik op +Items toevoegen in het Items beheren venster.
  4. Klik op het Land vervolgkeuzemenu en selecteer het Amazon-domein van waaruit je wilt verkopen. Als je product bijvoorbeeld wordt verkocht via Amazon.com, selecteert je VS.
    Let op: Als je een aangesloten account hebt, wordt het land bepaald vanuit je account en kan het niet worden gewijzigd.
  5. Zoek naar een item op naam, URL of ASIN.
  1. Selecteer de items die je wilt weergeven of selecteer Selecteer alles.
  2. Klik op Opslaan.
Let op:
  • Je kunt maximaal 30 items toevoegen.
  • Als je bij het zoeken naar een artikel op naam niet de juiste variant vindt (bijv. kleur) van dat item, zoek in plaats daarvan op URL of ASIN. Lees meer
  • Het kan tot 24 uur duren voordat de informatie van een artikel (bijv. de prijs) is bijgewerkt. Klik op het Vernieuwen pictogram om de wijzigingen onmiddellijk te laten verschijnen. Lees meer

Stap 4 | Pas de instellingen en het ontwerp van de app aan

Nu je je account hebt gekoppeld en je items hebt toegevoegd, kun je de instellingen en het ontwerp van de app aanpassen aan je site.

De instellingen en het ontwerp aanpassen:

1. Klik op het Instellingen tabblad.
  2. Sleep de Items per rij schuifregelaar om het aantal items in elke rij te wijzigen. Je kunt maximaal drie items per rij hebben.
  1. Klik op de Prijs & Prime schakelaar om de details van Prijs & Prime in of uit te schakelen.
    • Ingeschakeld: De prijs en Amazon Prime-link worden weergegeven.
    • Uitgeschakeld: Er worden geen prijs en Amazon Prime-link weergegeven.
  2. Selecteer een optie onder Thumbnail grootte wijzigen om in te stellen hoe de itemafbeeldingen worden verkleind:
    • Fit: De afbeelding van het item wordt aangepast aan het app-venster.
    • Bijsnijden: De itemafbeelding wordt bijgesneden om in het app-venster te passen.
  3. Klik op het vervolgkeuzemenu onder Knoptaal om een taal te selecteren voor de koopknop onder elk item.
  4. Klik op het Ontwerp tabblad.
  5. Pas de lettertypestijl en kleur van de app aan met behulp van de onderstaande opties:
    • Info-achtergrondkleur: Sleep de schuifregelaar om de dekking te wijzigen en selecteer de kleur van de info-achtergrond.
    • Itemnaam: Selecteer het lettertype en de kleur van de tekst van de itemnaam.
    • Prijs: Selecteer het lettertype en de kleur van de prijstekst.
    • Prime kleur: Selecteer de kleur van de Amazon Prime-link.
    • Knop: Selecteer het lettertype en de kleur van de Nu kopen knop.
  1. Pas het Aanwijzen label van de app aan met behulp van de opties:
    • Letterkleur: Selecteer de letterkleur van het bericht dat verschijnt wanneer je de muisaanwijzer over een item beweegt.
    • Achtergrondkleur en dekking: Sleep de schuifregelaar om de ondoorschijnendheid te wijzigen en selecteer de achtergrondkleur van het bericht dat verschijnt wanneer je de muisaanwijzer over een item beweegt.