Cookies en je Wix-website

Leestijd 4 minuten
Cookies zijn kleine stukjes gegevens die worden opgeslagen in de browser van een bezoeker van een website. Ze worden meestal gebruikt om de instellingen van de gebruikers en acties die ze op een website hebben uitgevoerd bij te houden.
Overeenkomstig de voorschriften voor de privacy van gegevens dien je je bezoekers te informeren dat je cookies op je website gebruikt. Dit kunt je doen door een pagina over de cookies van je website toe te voegen aan je privacybeleid. Zorg ervoor dat je gegevens opneemt over de soorten cookies die je website gebruikt. Lees meer over het creëren van een privacybeleid.
Je kunt ook gebruik maken van het Wix Privacy Center om een cookiebanner aan je website toe te voegen. Dit geeft je websitebezoekers de mogelijkheid om niet-essentiële cookies van je website te accepteren of weigeren.
Wix gebruikt cookies om belangrijke redenen, zoals:
  • Om je bezoekers en klanten een geweldige ervaring te bieden.
  • Om de bij jou geregistreerde leden te identificeren (gebruikers die zich op je website hebben geregistreerd).
  • Om de prestaties, werking en effectiviteit van het platform van Wix te controleren en te analyseren.
  • Om ervoor te zorgen dat ons platform veilig en veilig te gebruiken is.

Soorten cookies

Over het algemeen kunnen de cookies die in eerste instantie op je website bij Wix worden geplaatst worden gecategoriseerd als essentiële cookies. Aangezien ons platform je de mogelijkheid biedt om meerdere componenten, codes, toepassingen van derden etc. toe te voegen kan je website andere soorten cookies bevatten waarvoor mogelijk specifieke instellingen benodigd zijn.
Bekijk de onderstaande tabel om te zien welke cookies we op Wix sites plaatsen:
Naam cookie
Doel
Duur
Type cookie
XSRF-TOKEN
Gebruikt om veiligheidsredenen
Sessie
Essentieel
hs
Gebruikt om veiligheidsredenen
Sessie
Essentieel
svSession
Gebruikt in verband met de aanmelding van gebruikers
12 maanden
Essentieel
SSR-caching
Gebruikt om aan te geven vanaf welk systeem de website is weergegeven
1 minuut
Essentieel
_wixCIDX
Gebruikt voor controle/debugging van het systeem
3 maanden
Essentieel
_wix_browser_sess
Gebruikt voor controle/debugging van het systeem
Sessie
Essentieel
consent-policy
Gebruikt voor de parameters van de cookiebanner
12 maanden
Essentieel
smSession
Gebruikt om ingelogde leden van de website te identificeren
Sessie
Essentieel
TS*
Gebruikt om redenen van veiligheid en fraudebestrijding
Sessie
Essentieel
bSession
Gebruikt voor meting van de effectiviteit van het systeem
30 minuten
Essentieel
fedops.logger.X
Gebruikt voor meting van de stabiliteit/effectiviteit
12 maanden
Essentieel
wixLanguage
Gebruikt op meertalige websites om de taalvoorkeur van de gebruiker op te slaan
12 maanden
Functioneel
Belangrijk:
Je website kan cookies gebruiken die niet in de bovenstaande tabel zijn vermeld. Bijvoorbeeld voor een van de zakelijke oplossingen van Wix (Wix Stores, Wix Restaurants, Wix Bookings, etc.), apps van derden of integraties van derden (o.a. Google Analytics, Facebook Ads). Deze apps en integraties kunnen extra cookies op je website plaatsen.

Je cookies controleren

Je kunt controleren welke cookies worden gebruikt door elke bedrijfsoplossing, app van derden of integratie van derden met behulp van de ingebouwde cookieweergave van Chrome. Klik in de incognitomodus op het Beveiliging-pictogramnaast de URL-balk en selecteer vervolgens Cookies.
Tip:
Zorg ervoor dat je je website in incognitomodus bekijkt, zodat je browser geen irrelevante cookies detecteert.

Bezoekers informeren over cookies

Wet- en regelgeving op het gebied van de privacy van gegevens kan vereisen dat je je websitebezoekers informeert dat je cookies gebruikt. Dit kan door het toevoegen van een cookiebanner aan je website.
Wanneer je bezoekers over cookies informeert, raden we aan hen te verwijzen naar goede informatiebronnen zoals All About Cookies. Je bezoekers moeten kunnen zien welke cookies worden gebruikt en hoe ze goed kunnen worden beheerd.
Belangrijk:
De informatie die hier is vermeld is geen juridisch advies en moet je dus ook niet als zodanig interpreteren. Specifieke vereisten met betrekking tot cookies kunnen per staat en/of jurisdictie verschillen, overeenkomstig de lokale wetgeving en de autoriteiten voor de gegevensbescherming. Zoals vermeld in onze Gebruiksvoorwaarden is het jouw verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat diensten van Wix zijn toegestaan en voldoen aan jouw lokale wetten.

We raden je ten zeerste aan juridisch advies in te winnen om beter te begrijpen welke vereisten specifiek van toepassing zijn in je rechtsgebied om ervoor te zorgen dat je aan alle regels voldoet.