Een banner voor cookietoestemming vertalen met Wix Multilingual

Leestijd 3 minuten
Een banner voor cookietoestemming is een melding die je bezoekers informeert over hoe hun cookies op je website worden gebruikt. Zorg ervoor dat iedereen je cookiebanner begrijpt door deze in verschillende talen te vertalen. Dit helpt je internationale bezoekers op de hoogte te zijn van cookies op je website en het is ook een goede manier om de privacyregels te volgen.

Met Wix Multilingual kun je je banner vertalen in de talen die je hebt ingesteld, zodat bezoekers uit verschillende regio's goed geïnformeerd zijn over het gebruik van cookies door je website.
Een screenshot van een cookiebanner gemarkeerd op een Wix-website

Stap 1 | Voeg Wix Multilingual toe

Voeg eerst Wix Multilingual toe en stel het in Je kunt Wix Multilingual toevoegen vanuit je Editor, het dashboard van je website of vanuit de Wix Appmarkt.

Zodra je de banner toevoegt en publiceert, verschijnt er onmiddellijk een banner op je website die je op elk moment kunt aanpassen.

Om een banner voor cookietoestemming weer te geven:

1. Ga naar Privacy en cookies in de instellingen van je website.
  2. Klik op Beginnen.
  3. Schakel Cookie-banner op site weergeven in.
  4. (Optioneel) klik op Opslaan en publiceren om de standaard banner op je website weer te geven.

Nadat je je cookiebanner hebt ingeschakeld en je talen hebt toegevoegd, kun je beginnen met het vertalen van je cookiebanner.
Een screenshot van de vertaalmanager

Om je banner voor cookietoestemming te vertalen:

1. Ga naar de Translation Manager op het dashboard van je website.
  2. Klik op Banner voor cookietoestemming.
Een screenshot van de vertaalmanager met de focus op de banner voor cookietoestemming.
  1. Kies hoe je je banner voor cookietoestemming wilt vertalen:
5. Klik op Opslaan en publiceren.

Stap 4 | Controleer je vertaling

Bekijk je website zoals deze in andere talen wordt weergegeven en controleer of al je talen beschikbaar zijn voor internationale bezoekers door de secundaire taal te selecteren in de taal-dropdown.

Veelgestelde vragen

Klik op een vraag hieronder om meer te lezen over de cookiebanner.