CMS: Meerdere documenten uploaden met de Upload-knop

Leestijd 6 minuten
Laat bezoekers van je website meerdere documenten tegelijk uploaden door een Upload-knop toe te voegen aan je pagina.
Als je bijvoorbeeld een recruitmentwebsite runt, kun je meerdere documenten van een kandidaat accepteren, waaronder een cv, referenties en voorbeelden van werk.
Met het Multi-document-veldtype in je verzameling kun je je website zo instellen dat meerdere bestanden tegelijk worden geaccepteerd en geüpload.
Als je al een pagina met een Upload-knop hebt, kun je een Multi-document-veld aan de verzameling toevoegen en de instellingen van je Upload-knop aanpassen.

Stap 1 | Voeg een Upload-knop en een verzameling toe

Je kunt tegelijkertijd een Upload-knop en een verzameling toevoegen. Het opzetten van de dataset in deze stap maakt het makkelijker om de verzameling bij te houden. Deze verzameling slaat de documenten op die je bezoekers uploaden.
Nieuwe dataset-interface:
In Wix Studio hebben we datasets verplaatst naar het Inspector-paneel aan de rechterkant om ze gebruiksvriendelijker te maken. Lees meer over de nieuwe dataset-ervaring in Wix Studio

Om een Upload-knop en een dataset toe te voegen:

1. Ga naar het Toevoegen-paneel:
    • Wix Editor: Klik links in de Editor op Toevoegen.
    • Editor X: Klik in de bovenste balk van Editor X op Elementen toevoegen.
  2. Klik op Invoer.
  3. Klik op Upload-knoppen.
  4. Selecteer een knop en sleep deze naar de pagina.
  5. Klik op de Upload-knop en vervolgens op het Met data koppelen-pictogram (of in Editor X).
  1. Klik op Dataset maken.
Let op:
Als je Dataset maken niet ziet, klik je op het Koppel een dataset-dropdownmenu en selecteer je Nieuwe dataset.
  1. Koppel de dataset aan een nieuwe of bestaande verzameling:
Belangrijk:
Zorg ervoor dat je het Multi-document-veldtype minimaal één keer in je verzameling gebruikt.

Stap 3 | Stel de Upload-knop in

Het correct instellen van de Upload-knop is de sleutel om bezoekers meerdere documenten te laten uploaden.

Om de Upload-knop in te stellen:

1. Klik op de Upload-knop in je Editor en klik vervolgens op Instellingen.
  2. Klik op het Ondersteund bestandstype-dropdownmenu en selecteer Document.
  3. Versleep de Maximaal aantal bestanden-schuifregelaar om het maximum aantal bestanden in te stellen.
  1. Schakel het Verplicht-selectievakje in om dit veld verplicht te maken wanneer een bezoeker bestanden uploadt.
  2. (Aanbevolen) Voer onder Veldtitel de titel in die bovenaan de Upload-knop verschijnt.
  3. Voer in het Knoptekst-veld de tekst in die op je Upload-knop wilt hebben staan.
  4. Selecteer een optie onder Tekst onder knop:
    • Alleen bestandsinformatie weergeven: Toon de bestandsnaam die de bezoeker heeft gekozen nadat het bestand geselecteerd is.
    • Aangepaste tekst weergeven: Voer in het Aangepaste tekst-veld de tekst in die je onder de knop wilt weergeven. Zodra de bezoeker een bestand uploadt, verschijnt de bestandsnaam onder de knop. Tip: Voeg nuttige informatie toe, zoals de juiste bestandsgrootte (bijvoorbeeld: 'Maximale bestandsgrootte is 25MB').
Tip:
Klik op Bestanden bekijken om naar je Media Manager te gaan waar je de bestanden kunt bekijken die bezoekers naar je website uploaden.

Stap 3 | Voeg een verzendknop toe

De verzendknop is waar je bezoekers op klikken om hun geselecteerde bestanden naar je website te uploaden. Het is goed om de optionele berichten 'succes' en 'mislukt' toe te voegen. Je kunt deze bovenop elkaar op je pagina plaatsen, aangezien er nooit meer dan één tegelijk aan je websitebezoeker wordt getoond.

Om een verzendknop toe te voegen:

1. Ga naar het Toevoegen-paneel:
    • Wix Editor: Klik links in de Editor op Toevoegen.
    • Editor X: Klik in de bovenste balk van Editor X op Elementen toevoegen.
  2. Klik op Knop.
  3. Selecteer een knop en sleep deze naar de pagina.
  4. Klik op Wijzig tekst en pictogram en voer Verzenden in onder Weer te geven tekst.
  5. Klik op het  Met data koppelen-pictogram (of in Editor X).
  6. Zorg ervoor onder Verbind een dataset dat de juiste dataset is geselecteerd (standaard moet deze worden gekoppeld aan de dataset die je in stap 3 hebt toegevoegd).
  7. Klik op de Klikken is gekoppeld aan-dropdown en selecteer Verzenden.
  1. (Optioneel) Voeg een succesbericht toe dat verschijnt wanneer bezoekers klaar zijn met het uploaden van hun documenten:
    1. Klik op + Succesbericht toevoegen.
    2. Selecteer het succesbericht in je Editor en bewerk het bericht.
    3. Klik en sleep het succesbericht naar de plaats waar je het wilt laten verschijnen.
  2. (Optioneel) Voeg een foutmelding toe die verschijnt als het bestand niet kan worden geüpload:
    1. Selecteer de verzendknop en klik op het Met data koppelen-pictogram (of in Editor X).
    2. Klik op + Foutmelding toevoegen
    3. Selecteer de foutmelding in je Editor en bewerk het bericht.
    4. Klik en sleep de foutmelding naar de plaats waar je het wilt laten verschijnen.
  3. Kies wat er gebeurt nadat bezoekers met succes hun documenten hebben geüpload:
    1. Selecteer de verzendknop en klik op het Met data koppelen-pictogram (of in Editor X).
    2. Klik op de Bij succes, navigeren naar-dropdown en selecteer een optie:
      • Blijf op deze pagina: De bezoeker blijft na een succesvolle upload op de pagina.
      • Een link...: De bezoeker navigeert naar een pagina. Klik onder Kies een link op Kiezen en kies waarnaar je wilt linken. Lees meer over het linken van knoppen