CMS: Inhoud van meerdere databaseverzamelingen weergeven met behulp van datasets

Leestijd 1 minuten
Wanneer je gerelateerde informatie in meer dan één verzameling hebt opgeslagen, kun je één dataset filteren met een tweede dataset. Zo kun je met één dataset de inhoud controleren die door de tweede dataset wordt weergegeven.
Om te filteren op dataset heb je twee verzamelingen nodig, waarbij elke verzameling een veld heeft dat dezelfde informatie bevat als de andere. Je kunt bijvoorbeeld een boekenverzameling hebben met een auteursveld en een auteursverzameling met ook een auteursveld en met andere velden met aanvullende auteursinformatie.
Nieuwe dataset-interface:
In Wix Studio hebben we datasets verplaatst naar het Inspector-paneel aan de rechterkant om ze gebruiksvriendelijker te maken. Lees meer over de nieuwe dataset-ervaring in Wix Studio

Om een filter op dataset te maken:

1. Voeg een dataset toe en stel deze in als je nog geen pagina hebt met een dataset gekoppeld aan een verzameling. Dit is de hoofddataset voor je filter.
  2. Voeg een tweede dataset toe aan de pagina en koppel deze aan de tweede verzameling.
  3. Selecteer de tweede dataset.
  4. Klik op Instellingen.
  5. Klik op + Filter toevoegen.
  6. Selecteer het veld dat in beide verzamelingen dezelfde informatie bevat.
  7. Voeg een voorwaarde toe uit het dropdownmenu.
  8. Klik op het pijltje naast Waarde en kies Dataset.
  9. Selecteer je hoofddataset.
  10. Selecteer het veld in de hoofddataset dat dezelfde informatie bevat.
  11. Klik op + Filter toevoegen.
  12. Belangrijk: Vergeet niet elementen aan je pagina toe te voegen en deze te koppelen aan de datasets om de informatie op je website weer te geven.
Op zoek naar meer gevorderde informatie?