Btw bij betaling voor Wix-diensten in Europa

Leestijd 3 minuten
Wix int belasting toegevoegde waarde (btw) voor diensten die zijn gekocht door onze klanten in de Europese Unie (EU). Dit is een wettelijke vereiste, volgens de btw-richtlijnen van de EU (Artikelen 358a tot 369 Richtlijn 2006/112/EG).
Het btw-tarief wordt bepaald op basis van het factuuradres dat je invoert bij de aankoop van een Wix-product of -dienst.
In dit artikel lees je hoe je:
Btw-nummer van Wix:
Wix is geregistreerd in de EU en heeft een EU-btw-id: EU442008451. Deze wordt op je factuur weergegeven als je een Europese gebruiker bent. De 'EU' geeft aan dat Wix een niet-Europees bedrijf is, maar is geregistreerd in de EU om zo EU-btw te innen en aan te geven.

Je Europese btw-nummer toevoegen

Als je een in de EU gevestigd bedrijf bent en een geregistreerd, geldig Europees btw-nummer hebt, kun je dit invoeren op de aankooppagina en wordt er geen btw in rekening gebracht.
Als je een bedrijf bent en je het veld voor het btw-nummer leeg laat, zijn we mogelijk verplicht om btw bij je te innen voor deze aankoop.
Let op:
Als je een particulier bent laat je het btw-veld leeg. Je hoeft geen btw-nummer in te voeren om de aankoop te voltooien.

Om je Europese btw-nummer toe te voegen:

1. Selecteer je aankoop bij Wix en ga naar de betaalpagina.
  2. Voer je andere betaal- en factuurgegevens in.
  3. Voer je btw-nummer in het Btw-nummer-veld in.
    Tip: Je kunt je btw-nummer verifiëren met behulp van de VIES btw-validatietool van de Europese Commissie.
  1. Klik op Aankoop verzenden.

Een 'Ongeldig btw-nummer'-foutmelding oplossen

Als je je momenteel in Europa bevindt en een foutmelding krijgt waarin staat dat je btw-nummer ongeldig is, kun je controleren of je btw-nummer geldig is in het VAT Information Exchange System (VIES) van de Europese Commissie.
Als je btw-nummer niet geldig is, laat je het btw-veld leeg of neem je contact op met de belastingdienst in het land waar je woont om erachter te komen waarom het ongeldig is.

Om een 'Ongeldig btw-nummer'-foutmelding op te lossen:

1. Als je bedrijf in de EU is geregistreerd, controleer dan of je btw-nummer geldig is in het VIES-systeem.
    Let op: Als je hebt bevestigd dat je btw-nummer geldig is en je de foutmelding nog steeds ontvangt, is het VIES-systeem waarschijnlijk tijdelijk niet beschikbaar.
  2. (Indien geldig) Wacht even en probeer opnieuw te betalen. We raden ook aan de cookies en cache van je browser te wissen voordat je het opnieuw probeert.
Krijg je nog steeds een foutmelding dat je btw-nummer ongeldig is?
Als je na het proberen van de bovenstaande stappen je aankoop nog steeds niet kunt voltooien, neem dan contact op met de Wix Klantenservice zodat we het probleem kunnen onderzoeken.