Blocks: Een korte rondleiding

Leestijd 3 minuten
Wix Blocks is beschikbaar voor alle Wix Studio-gebruikers. Gebruik Wix Studio om toegang te krijgen tot Wix Blocks.
Welkom aan boord. Wat fijn dat je er bent!
In de Blocks Editor maak je apps voor Wix-websites.
Blocks-apps kunnen van alles zijn: van eenvoudige widget-indelingen tot volwaardige interactieve webcomponenten, compleet met API's en codebestanden.
Gif van wat een applicatie bevat

Laten we beginnen met een korte rondleiding door de basis. Je kunt vervolgens rechtstreeks de workflow van de Blocks-app bekijken en beginnen met het bouwen van apps, of onze Blocks-tutorial proberen.

Bouw widgets voor Wix-websites

Wix Blocks biedt je alle tools die je nodig hebt om professionele widgets te ontwerpen die websitemakers (inclusief jijzelf!) aan elke website kunnen toevoegen. Het wordt geleverd met krachtige indelings- en ontwerptools waarmee je je widgets responsief, nauwkeurig en mooi kunt maken.
Widgets

Responsief vanaf het begin

Blocks-widgets zijn volledig responsief wanneer ze worden toegevoegd aan een Wix-website en passen zich elegant aan elke viewport of indeling aan.
Hoe responsief eruitziet

Onbeperkte aanpassingsmogelijkheden

In Blocks stel je je widget samen uit standaard website-elementen, zoals tekstvakken, afbeeldingen en knoppen. Ze worden allemaal geleverd met tal van ingebouwde aanpassingsopties. Wanneer websitemakers je widget aan hun website toevoegen, zijn al die opties nog steeds beschikbaar, waardoor ze bijna alles kunnen aanpassen en je widget perfect kunnen maken voor hun behoeften.
Maatwerk

Bied websitemakers een bewerkingservaring op maat

De configuratie-instellingen van je widget bepalen hoe websitemakers omgaan met de widget in de Editors, bijvoorbeeld welke widget-elementen kunnen worden geselecteerd of verwijderd, en welke knoppen beschikbaar zijn op elke actiebalk.
Je kunt zelfs je eigen aangepaste panelen voor de Editors bouwen met de paneelbouwer, zodat websitemakers de instellingen, indeling, het ontwerp en meer van je widget gemakkelijk kunnen aanpassen.

Bewerkingservaring

Geef je widget een boost met Velo-code

Met ons full-stack ontwikkelplatform Velo kun je snel professionele apps bouwen, beheren en implementeren. Voeg aangepaste functionaliteit en interacties toe met behulp van Velo's API's, gebruik je eigen tools en geniet van serverloze codering in zowel de frontend als de backend, allemaal op een open, uitbreidbaar platform.
Velo-code

Laat Wix-websites communiceren met je widget

Het blootstellen van je eigen API stelt makers van websites in staat je widget soepel te integreren in hun website, door de rekwisieten van de widget te manipuleren, de openbare functies aan te roepen en te reageren op de gebeurtenissen.
Velo code