Wix Multilingual: Over meertalige subdomeinen

Leestijd 2 minuten
In Wix Multillingual kun je ervoor kiezen om je URL-structuur in te stellen als een subdomein. Een subdomein gebruikt de hoofd-URL van je website en voegt een taalcode toe vóór de domeinnaam. Een voorbeeld van een subdomein-URL is 'https://fr.mijnprofessionelewebsite.com'.
Zoekmachines beschouwen elk subdomein als een unieke website die verschilt van je hoofdwebsite. Dit betekent dat zoekmachineoptimalisatie op je hoofdwebsite niet altijd doorwerkt in je subdomeinen en vice versa. Als je Nederlandstalige website bijvoorbeeld een hoge ranking heeft, is het mogelijk dat de ranking van je Franstalige website hier niet van profiteert.
Tip:
Lees hoe je de URL-structuur van je meertalige website kunt wijzigen van subdomeinen naar submappen of taalparameters.
Lees in dit artikel meer over:

Voorbeeld subdomeinen

Als de primaire taal van je website Engels is en Nederlands de secundaire taal, zien de URL's er als volgt uit:
  • Engelse versie: mystunningwebsite.com
  • Nederlandse versie: nl.myprofessionalwebsite.com
Belangrijk:
Je kunt de subdomein-URL's met de relevante CNAME-records zien in de DNS-instellingen op het dashboard van je website. Breng geen wijzigingen aan in deze records.

Belangrijke informatie over meertalige subdomeinen

• Je moet een domein hebben dat is gekoppeld aan je meertalige website om de taalsubdomeinen te krijgen. Je kunt het domein kopen bij Wix of het ergens anders kopen en aan de naamservers van Wix koppelen.
    Let op: Wix kan geen meertalige subdomeinen maken als je je domein aan Wix koppelt via doorverwijzing (pointing).
  • Als je meer dan één domein aan je website hebt gekoppeld, is het subdomein gekoppeld aan je hoofddomein.
  • Het kan tot 48 uur duren voordat het subdomein is verspreid.
  • Pagina-URL's die een queryparameter gebruiken (zoals www.mijnprofessionelewebsite.com/about?lang=nl) zijn nog steeds toegankelijk. Ze verwijzen gewoon door naar het subdomein.
  • Er is een apart websiteoverzicht voor elk subdomein.
  • Er is een apart robots.txt-bestand voor elk subdomein met een verwijzing naar het bijbehorende sitemap.xml-bestand (bijvoorbeeld de sitemap.xml van de relevante taal).
  • Als je niet wilt dat mensen een specifiek subdomein bereiken, verwijder de taal dan uit het Multilingual-dashboard.