Over domeinpropagatie

Leestijd 1 minuten
De DNS (Domain Name System) van een domein zet de web-URL's (zoals www.wix.com) om in IP-adressen (een combinatie van cijfers die door een computer worden gelezen), die worden gebruikt om gegevens via internet uit te wisselen. DNS koppelt namen aan nummers om websites naar je browser te sturen.
Domeinpropagatie is het proces van het bijwerken van de naamservers over de hele wereld na eventuele wijzigingen in je DNS-records. Het kan tot 48 uur duren voordat dit proces voltooid is. Dit betekent dat je website gedurende deze tijd mogelijk niet vanaf alle apparaten toegankelijk is of onveilig lijkt. Zodra de verspreiding is voltooid is je website wereldwijd toegankelijk en veilig.
Belangrijk:
Het voltooien van domeinpropagatie kan tot 48 uur duren.

Tijdens de domeinpropagatie:

• Kun je mogelijk je live website niet online bekijken.
  • Verschijnt je eerder gekoppelde website mogelijk op je domein.
  • Ontvang je mogelijk geen e-mails die zijn gekopppeld aan je domein.
  • Verschijnen gepubliceerde wijzigingen op je website mogelijk niet op je live website.
  • Wordt je website mogelijk juist weergegeven in de ene browser of computer, maar niet in een andere.
  • Wordt het SSL-certificaat pas uitgegeven nadat de propagatie is voltooid.
Heb je na 48 uur nog problemen met het bekijken van je live website? Controleer dan het volgende: