Aangepaste code categoriseren

Leestijd 2 minuten
Categoriseer je embedded aangepaste code (cookies) zodat browsers het doel van je code kunnen herkennen. Alle code heeft een doel, dat kan worden geclassificeerd als essentieel, marketing, analytisch of functioneel. Een juiste categorisering helpt je website te voldoen aan de wetgeving inzake gegevensprivacy, zoals de AVG (GDPR) en de LGPD. Deze wetten vereisen dat je bezoekers het gebruik van niet-essentiële cookies kunnen weigeren tijdens het gebruik van je website.
Aangepaste code wordt standaard als essentieel gecategoriseerd. Dit betekent dat de code wordt geladen voordat de bezoeker toestemming geeft en niet kan worden uitgeschakeld. Als je aangepaste code nauwkeuriger kan worden omschreven als marketing-, analytische of functionele code, is het jouw verantwoordelijkheid om deze als zodanig te classificeren.
Hoe je kunt beslissen hoe je code moet worden gecategoriseerd:
  • Essentiële cookies: Deze cookies zijn een integraal onderdeel van het gebruik van je website. Ze maken basisfunctionaliteit mogelijk, zoals beveiliging, identiteitsverificatie en netwerkbeheer.
  • Marketingcookies: Deze cookies worden gebruikt om de effectiviteit van advertenties bij te houden om een relevantere service te bieden en betere advertenties te leveren die aansluiten bij de interesses van bezoekers.
  • Analytische cookies: Deze cookies helpen om te begrijpen hoe bezoekers interactie hebben met je website, fouten te ontdekken en een betere algemene analyse te bieden.
  • Functionele cookies: Deze cookies verzamelen data om keuzes van gebruikers te onthouden om zo de ervaring te verbeteren en personaliseren.

Om je aangepaste code te categoriseren:

1. Ga naar Instellingen op het dashboard van je website.
  2. Scrol omlaag naar Geavanceerd en klik op het Aangepaste code-tabblad.
  3. Klik rechtsboven op + Gepersonaliseerde code toevoegen.
  4. Voeg je aangepaste code toe.
  5. Klik op het Type code-tabblad.
  6. Selecteer de categorie die het doel van je code het beste beschrijft.
  1. Klik op Toepassen.